ဒီနည္းကို မုန္ညွင္းျဖဴ ၂ထုပ္ ကင္ခ်ီလုပ္ လို႕ နာမည္ေပးထားပါတယ္
လိုတဲ႕ ပစၥည္းေတြက …
(၁) မုန္ညွင္းျဖဴ ခပ္ၾကီးၾကီး ၂ ထုပ္
(၂) ၾကက္သြန္မိတ္ ၁၀ ပင္
(၃) ဆား ၁၀၀ ဂရမ္ ( ၆ က်ပ္သားခန္႕ ) { အိုင္အိုဒင္းဆား မသုံးပါ }
(၄) ျငဳပ္မွဳန္႕ ၄ ဇြန္း
(၅) ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ ဥ
(၇) ငံျပာရည္ ၁ ဇြန္း
(၈) ဂ်င္း ၁ တက္
(၉) ၾကက္သြန္နီ ၁ လုံး တို႕ျဖစ္ပါတယ္မုန္ညွင္ျဖဴမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးပါ ေရေတြကိုခါထုတ္ျပီး အရွည္လိုက္ ၄ စိပ္စီ ျဖစ္ေအာင္ စိတ္ပါ ၊ ရုိးတံအမာကို လွီးထုတ္ပါ ၊ ၂ လက္မစီေလာက္ ျခား ..ျခား ျပီး
ကန္႕လန္႕လွီးျဖတ္ပါ ၊ ေလလုံျပီး သန္႕တဲ႕ ပလပ္စတစ္အိတ္ တစ္လုံးထဲကို
မုန္ညွင္းရြက္ တစ္ရစ္ ဆားတစ္ရစ္စီ ထည္႕ပါ ၊ မုန္ညွင္းရြက္မ်ား
အတြင္းဆား၀င္ေအာင္ ေမႊလိုက္ ဆုပ္ညွစ္လိုက္ ဖိသိပ္လိုက္ လုပ္ပါ ၊
ဆားေရးမ်ားလက္ကို စိုရြဲလာသည္အထိ လုပ္ေပးပါ ၊ ျပီးရင္ အိတ္ကို ေလလုံေအာင္
ပိတ္ျပီး ၃ နာရီၾကာ ထားလိုက္ပါ ၊ ဖြင္႕စစ္ျပီး ေမႊေပးပါ အိတ္ကို
ျပန္ပိတ္္ပါ ေနာက္ထပ္ ၃နာရီ ထပ္ထားပါ ၊ ေပါင္း ၆ နာရီ ထားရပါမယ္ ။
အခ်ိန္ေစ႕ရင္ မုန္ညွင္းရြက္ေတြကို အိတ္္ထဲကထုတ္ပါ ၊ ဆားေရေတြကို ဆက္မသုံးေတာ႕ပါ ၊ ဆားေရေတြ သိပ္ျပီးစိုရြဲေနရင္ ညွစ္ထုတ္ျပစ္ပါ ၊ အဖုံး ဖုံးလို႕ရတဲ႕
ပလပ္စတစ္ဗူးတစ္ခုထဲကို ေျပာင္းထည္႕ပါ ၊ၾကက္သြန္မိတ္ကို ေသးေသးေလးေတြ လွီး ၊
ဂ်င္းနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကိုေထာင္း ၊ ၾကက္သြန္နီကို ေလးေဒါင္႕
အတုံးေသးေသးေလးေတြ လွီးပါ ၊ ဒါေတြအားလုံးရယ္ ငံျပာရည္ ၁ ဇြန္းရယ္ သၾကား ၂
ဇြန္းရယ္ ျငဳပ္သီးမွဳန္႕ရယ္ကို ထည္႕ျပီး ေမႊပါ ၊ ျငဳပ္သီးကို အစပ္
နဲ႕အေရာင္ အေနအထားကို ၾကည္႕ျပီးထည္႕ပါ ၊ ဆားနဲ႕ သိပ္စဥ္ကလုပ္သလို လက္နဲ႕
ျဖစ္ညွစ္ ဆုပ္နယ္ေပးပါ ၊ ပါ၀င္တဲ႕ အရသာ …အေရာင္ အားလုံး တစည္းတလုံးတည္း
ျဖစ္သြားေစတဲ႕ သေဘာပါ ၊ ျပီးရင္ အဖုံး ဖုံးျပီး ေအးျမတဲ႕ေနရာမွာ ၃-၄
ရက္ေလာက္ထားလိုက္ပါ ။ အခန္းအပူခ်ိန္မွာပဲ ထားမွာပါ ၊ အဖုံးကို အၾကပ္ၾကီး
မပိတ္လိုက္ပါနဲ႕ ။
စားလုိ႕ ရျပီဆိုရင္ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ အဖုံးပိတ္ျပီးထားပါ ၊ အဖုံးဖြင္႕ထားရင္ ငံျပာရည္ပါတဲ႕ အတြက္ အနံ႕ထြက္ျပီး အနံ႕ေတြ ကူးကုန္ပါလိမ္႕မယ္ ၊ စားတဲ႕ အခ်ိန္ကလြဲရင္အဖုံးကို ဖုံးထားပါ ။
ကဲ ကိုယ္တုိင္လုပ္စားလို႕ ရျပီေနာ္ ……
ကိုရီးယားကားကို ၾကိဳတ္ၾကတဲ ့ ဦးဦး ၊ေဒၚေဒၚ၊ ကိုကို၊ မမ၊ ေမာင္ငယ္၊ ညီမငယ္မ်ား စိတ္၀င္စားမယ္ထင္ပါ
တယ္။ တခ်ိဳ ့ကလည္း သိၾကလိမ့္မယ္လို ့ ထင္ပါတယ္.။..း)
0 comments:
Post a Comment